• slider
JUser

Új kollégák a csapatban

Németh Nikolett
2016. december 02.

Örömmel osztjuk meg, hogy ismét új kollégák csatlakoztak hozzánk! Személyesen mesélnek magukról rövid bemutatkozószövegeikben, melyekből megtudhatjuk, hogy honnan jöttek, mit szeretnek és mivel foglalkoznak a Language Experts Groupnál. 

Téry Andrea
Vendormenedzser

nemandi

 A fordítóiparral egészen véletlenül találkoztam először, több mint hat éve, amikor egy külföldi ösztöndíj előtt gyakornoki munkát kerestem. Bár egy-egy rövidebb időre megpróbáltam más területen is kipróbálni magam, végül mindig visszatértem ebbe a szakmába, mivel itt találtam meg mindazt, ami számomra a munkában fontos: egyszerre igényel ez a terület pörgést és elmélyülést, csapatmunkát és egyéni kreativitást, elengedhetetlen az írott szöveg, a nyelvek és más kultúrák szeretete, és végül, de nem utolsósorban, lehetőségem van nagyon sok érdekes emberrel együtt dolgozni.
Az elmúlt évek során több munkakörben is lehetőségem volt kipróbálni magam, míg végül találkoztam a Language Experts Grouppal, akik épp vendormenedzsert kerestek. Azóta igyekszem a szakmának ezt az oldalát is megismerni, és remélem, minél több remek fordítóval tudom majd gazdagítani a csapatot.
A szabadidőmben szeretek visszatérni az egyetemi gyökerekhez, a kortárs irodalmi alkotások mellett szívesen olvasok filozófiával és teológiával foglalkozó könyveket. Ha pedig megelégeltem a szellemi kihívásokat, szívesen töltöm az időmet utazással, gasztronómiai felfedezésekkel vagy egy jó baráti beszélgetéssel.

Péter Lea
Kiadványszerkesztő

peter lea

Véletlen egybeesések vezettek a Language Experts Grouphoz néhány hónappal ezelőtt, és szerencsésnek érzem magam ezért. Itt megtaláltam azt az emberi és korrekt hozzáállást, ami sok munkahelyen csak álom marad. Így nem csak az vált lehetségessé számomra, hogy új dolgokat tanuljak és kielégítsem szerkesztői ambícióimat, de egy olyan környezetben teszem ezt, ahol marad időm élni és tanulni a munka mellett; pszichológia szakos hallgató is vagyok. Imádok írni, olvasni, megfigyelni, nyitott szemmel járni, a dolgok mögé látni és felfedezni a derűt mindenben.
Megbízhatónak és optimistának tartom magam, ha szeretek valamit csinálni, odaadással teszem, nekem nagyon fontos a tevékenység öröme. Igyekszem az élet minden területén folyamatokban gondolkodni, szerintem mindig van másik lehetőségünk. Hogy merünk-e élni és együtt élni a változással, a mi döntésünk. Én úgy érzem, merek, és ennek köszönhetem azt is, hogy most itt vagyok.

Fehér Tibor
Kiadványszerkesztő

06ff

2014-ben végeztem a Kodolányi János Főiskola médiatudomány szakán, viszont érdeklődésem mindig is szerteágazó volt. Autodidakta módon tanultam meg grafikai programokkal dolgozni, így a kiadványszerkesztés is közel áll hozzám, amit a LEG Magyarország munkatársaként a legjobb munkakörülmények között végezhetek. Szakmámban az alkotómunka, életemben a szabadság motivál, viszont mindkét területen szükségem van a pörgésre és a szellemi függetlenségre. Ezen kívül szeretek írni, televíziós és Eurovíziós blogger vagyok, rajongok a keleti szláv popkultúráért és a hét minden napján sportolok.

Lajka Petra
Junior projektmenedzser

01ff

Az ELTE-n végeztem orosz alapszakon finnugor minorral, majd a Károli Gáspár Református Egyetem terminológia mesterszakán folytattam tanulmányaimat. Még hallgatóként, 2016 márciusában kerültem be a Language Experts Group gyakornoki programjába. Mivel már egészen kis korom óta szeretek nyelveket tanulni, nagyon örülök, hogy olyan munkahelyen tudtam elhelyezkedni, ahol kamatoztathatom nyelvtudásomat, illetve folyamatosan bővíthetem a fordítással kapcsolatos ismereteimet. Pályakezdőként az állandó fejlődési lehetőségen kívül különösen fontos számomra az itt megtapasztalt segítőkész, befogadó légkör is.
Szabadidőmben szívesen olvasok és kézműveskedek – az évek során sokféle technikát ismertem és szerettem meg, a gyöngyfűzéstől kezdve az origamin keresztül a hímzésig és horgolásig.

Kedves Andi, Lea, Tusán, Anna és Petra! Nagyon jó munkát kívánunk és örülünk, hogy velünk vagytok!